Vammalan vaiheita

Julkaistu 16.02.2020
Kisa Eagles


Valkoinen peliryhmä teki sen, mitä joukkue tekee. Hoiti hommansa mallikkaasti kentällä, vaikka olosuhteet olivat hieman poikkeavat.

Säätöjen säätö. Valkoisen ryhmän matkasta puuttui lauantaina peräti viisi ryhmän pelaajaa. Sinisistä reisuun saatiin Miro ja Anton Kapanen sekä Elias Salonen. Loppujen lopuksi kentälle luisteli määrällisesti yhdeksän kotkan laivue ja pelit vedettiin läpi parilla pakkiparilla ja viidellä hyökkääjällä. Joukkueen valmennus ja huolto olivat myös estyneet reissulta ja Ville Suopangin luistimet olivat jääneet Tampereelle. Tässä lähtökohdat päivän peleihin :)

Erilaiset rutiinit

Kotkalaumassa ei jääty surkuttelemaan erikoisia lähtökohtia vaan sorvattiin homma käyntiin niillä palikoilla, jotka olivat matkassa. Ja hyvähän siitä tuli. Teppo Tuomanen otti roolia pelaajien valmistelussa ja allekirjoittanut avusti yhdessä Timo Salosen ja Miko Saarisen kanssa ryhmää. Liekö johtunut uudesta valmentajasta, pelaajat kuuntelivat Tepon vinkkejä tarkkaavaisesti ennen peliä. Ja toteuttivat pelisuunnitelmaa hyvin.

Kassari-Valkeejärvi

Jotta hommaan saatiin vielä hieman enemmän väriä, niin Vilho Taiponen luovutti maalivahdin varusteet Hugo Valkeejärvelle (jonka luistimet löysivät tiensä Villen jalkoihin). Vilho itse hyppäsi kaukaloon pelaajan tontille.

Harjoituksissa silloin tällöin maalissa kokeillut Hugo tarttui ennakkoluulottomasti haasteeseen ja luisteli elämänsä ensimmäisiin sarjapeleihin maalivahdin tontille. Ja pelasi oikein kelvollisesti. Mukaan mahtui mainioita koppeja ja vastaantuloja. Voitettujen pelien jälkeen myös maalivahdin tuuletuksista saattoi aistia, että homma maistui :)

Voitot kotiin

Päivän peleissä kaadettiin molemmat VAPS:in peliryhmät selkein lukemin. Ensimmäinen ottelu 13-4 ja toinen maalein 9-5. Useat pelaajat pääsivät maalien makuun. Tehokkaimpina häärivät odotetusti Kapasen veljekset, mutta koko joukkue onnistui kokonaisuudessaan hyvin.

Ilahduttavaa oli nähdä pelaajien sitoutuminen ja liike myös puolustuspäähän päin. Tämä oli yksi asia, joista Teppo ennen peliä oli maininnut - kiekon menetyksen jälkeinen vastariisto ja liike. Oppi tuntui menneen perille.

Erityisesti Peetu Salo tuntui ehtivän joka paikkaan. Myös Alex Muranoff esitti pirteitä spurtteja puolustussuuntaan. Elias Salonen sai puolestaan tarvittavaa tilaa rakentaa peliä ja Akseli Nikkilä teki muutaman ennakkoluulottoman nousun vastustajan maalille. Nikkilän hyvä peli palkittiin myös tehdyllä maalilla.

Ja ne lainaluistimet. Tuntuivat sopivan Villen jalkoihin erittäin hyvin, sillä pojan liike oli parempaa kuin kertaakaan kuluvalla kaudella. Hyvää tsemppaamista ja rohkeita haastoja nähtiin läpi pelien.

Kotkien lento jatkuu tänään Tesomalla, kun siniset kohtaavat Tapparan. Nähtäväksi jää, millaisista lähtökohdista näitä pelejä lähdetään rakentamaan.

Go Eagles!