Oksasen matkasaarna

Julkaistu 09.03.2020
Kisa Eagles


Kymppikotkat piipahtivat lauantaina jo perinteiseen tapaan Valkeakoskella ja kävivät ottamassa mittaa Jämsänkosken Ilveksestä sekä Uplakersista ja Tapparasta.

Päivän ensimmäisen tapahtumaan jäälle luisteli valkoinen peliryhmä. Maalin suulle asettui Petra Huhtakallio. Kotkien peli aaltoili alusta lähtien laadullisesti päästä päähän - välillä nähtiin kelpo suorituksia, välillä liike pysähtyi ja valmennus joutui herättelemään joukkuetta hieman.

Niin vain kuitenkin kahvattiin tuloksellisesti hyvät pelit: ensimmäisessä pelissä maalit tasattiin JIlves Oranssin kanssa luvuin 3-3 ja toisessa otettiin makea 5-4 -voitto JIlveksen mustasta ryhmästä. Joukkueen parhain pelaaja oli edellä mainittu Huhtakallio, joka piti joukkuetta pystyssä heikoilla hetkillä. Upeita koppeja, eleetöntä esiintymistä ja varmaa tekemistä. Hyvä Petra!

Hyvän päivän raskas päätös

Sininen ryhmä hyppäsi kaukaloon valkoisten tapahtuman jälkeen. Johtuen hallin kireästä jäätilanteesta, pelit pelattiin ilman tapahtumien välistä jäänhuoltoa. Tämä ei luonnollisesti ole koskaan optimaalinen tilanne, mutta toisaalta se on kaikille sama.

Sininen ryhmä kohtasi ensimmäisessä pelissään Uplakersin, joka pelasi todella fyysistä kiekkoa. Sininen lauma ei erityisemmin tästä välittänyt, vaan takoi taululle vakuuttavan 6-0-voiton. Päivän parhaan pelaajan tittelin voi näissäkin peleissä myöntää auliisti maalivahdille, sillä Topi Oksanen pelasi maalilla erinomaisesti.

Toisessa pelissä vastaan asettunut Tappara jäi kotkien jalkoihin maalein 4-1. Uplakersin tapaan myös Tappara pelasi fyysisesti ja aika ajoin sääntöjen rajamailla. Tämä kuumensi tunteita pitkin peliä ja ylikiehumisen ikävä loppunäytös nähtiin ottelun lopussa. Anton Kapasen ulosajo oli katsomosta nähtynä oikeutettu - pelinohjaajan koskemattomuus on ehdoton. Miron loppukättelyissä esittämä "show" oli myös kuulemma suhteellisen ikävää seurattavaa. Vaikka vastustaja joskus provosoi monellakin tavalla pelissä ja pelinohjaajilta jää usein asioita näkemättä, silti pää pitäisi pystyä pitämään kylmänä. Eipä se toki aina helppoa ole.

Matkasaarna

Niin, no se. Todennäköisesti valmentaja Anssi Oksasen kopissa pelien jälkeen pitämä linjapuhe käyttäytymiseen kaukalossa ja sen ulkopuolella tavoitti kuulijansa. Tarinan opetus oli tiivistettynä se, että tuloksellisesti upeista otteluista voi jäädä joskus todella huono* fiilis.

*korrektisti ilmaistuna

Edit 9.3. klo 18.00:

Raportin loppupuolella  Antonin ulosajoon johtaneessa kuvauksessa oli epätarkkuutta. Ulosajo koski sekä Tapparan pelaajaa, että Antonia, jotka nujakoivat jäällä. Eli molemmat pelaajat joutuivat koppiin (Tapparan pelaaja ei jostakin syystä sinne kuitenkaan poistunut).

Pelinohjaajan saattaessa Antonia aitioon, tämä hieman rimpuili ja taisipa näyttää pari käsimerkkiäkin ohjaajalle. Epäasiallista käytöstä, muttei siis ollut itse ulosajon syy.

Eteenpäin. Vamos!!