Kotkat iskivät Palokärki-cupissa

Julkaistu 12.09.2020
Kisa Eagles


Kausi 2020-2021 polkaistiin kunnolla käyntiin Ylöjärven Palokärki-Cupissa!

U11-joukkueemme peliryhmät osallistuivat Uplakersin isännöimään Palokärki-cupiin ja tahkosivat pitkän päivän tuomisina Kangasalle upean voiton AA-sarjassa sekä hienon pronssisijan A-sarjassa. Molemmat ryhmämme, valkoinen sekä parilla 09-joukkueen pelaajalla täydennetty sininen pelasivat yhteensä viisi ison kentän peliä. Tanakka päiväannos kiekkoa kotkille!

Voitto kotiin

Sininen ryhmä rymisteli kaukalossa ja luistin liikkui hienosti. Ensimmäisestä ottelusta otettu 10-1-voitto antoi odottaa selkeää läpimarssia turnauksessa, mutta ottelut tasoittuivat kummasti päivän edetessä. Loppujen lopuksi finaaliin edennyt kotkalauma voitti viidestä pelistään neljä ja otti vakuuttavan turnausvoiton lohkossaan!

Kotkien parhaimmistoa olivat upeat tehot 5+2 iskenyt Joel Kaskelma sekä tänään hieman hitaasti käynnistynyt, mutta oivallisesti otteitaan parantanut Luukas Poikolainen tehoin 2+2. Väinö Savolainen taiteili maalin ja kahden syötön arvoisesti. Tehopisteiden valossa nollaysit olivat omilla lukemillaan, mutta koko joukkueen ilme oli erinomainen ja ottelut vauhdikkaita.

Loppuottelussa kotkat kaatoivat Kiekko-Vantaan maalein 4-3. Tiukka vääntö oli kääntyä viimeisillä sekunneilla tasuriksi, mutta maalilla mainiosti pelannut Topi Oksanen nollasi vantaalaisten aikeet ja varmisti kotkien voittojuhlien alkamisen. Hieno voitto ottaen huomioon, että samainen Kiekko-Vantaa aiheutti kotkien ainoan tappion alkulohkossa.

Valkoisella shokkialku

Valkoisen ryhmän ensimmäinen turnauspeli herätteli varmasti jokaisen kotkan kunnolla. Kovalla nipulla matkassa ollut Oriveden Fortuna laitteli laattaa verkkoon maalein 9-0. Ilman maalilla hyvin pelannutta Leo Kaskelmaa luvut olisivat olleet todennäköisesti vielä paljon rumemmat.

Fortunan materiaali oli yksinkertaisesti parempi. Joukkue etenikin lohkonsa turnausvoittoon murskaavalla maalierolla 34-3. Käytävällä tavattu Fortunan joukkueenjohtaja Tomi Haarala oli myös yllättynyt - toki erittäin positiivisesti - joukkueensa pirteästä esityksestä, sillä ottelutuntuma oli ennen turnausta kuulemma kevyenlainen.

Kotkat piristyvät

Valkoiset kairasivat A-lohkon seuraavissa peleissä alkushokista toivuttuaan mallikelpoisesti voittoihin Uplakersista (2-0) sekä LeKistä (4-2). Kiekko-Vantaa osoittautui liian vahvaksi tällä kertaa ja alkulohkon "välieräpelissä" taivuttiin maalein 2-7.

Lohkon kolmossija oikeutti kuitenkin pronssiotteluun, jossa vastaan asettui jo alkulohkossa kertaalleen kohdattu LeKi. Hyvällä valmistautumisella kaukaloon luistellut joukkueemme uhkui peli-iloa ja voitti pronssin kotiin maalein 4-0.

Valkoisessa peliryhmässä oli tänään monia onnistujia. Joukkue pelasi loppua kohti parantaen kapteeninsa Helmeri Rantasen johdolla, joka palkittiin täysin oikeutetusti joukkueensa tsempparina. Pisteiden valossa tehokkain (4+1) oli Vili Hänninen, joka löysi tänään jyvän hienosti. Puolustajan tontilla raatanut Ville Suopanki paransi peli peliltä ja otti viimeisessä matsissa roolia tekaisten puolustajalle mainiot tehot 2+1. Myös Vilho Taiponen viihtyi puolustajan pestissä parinsa Peetu Salon kanssa hyvin.

Erityismaininnan voisi antaa kotkissa ensimmäisen turnauspelinsä pelanneelle Petro Takalalle. Vasta muutamiin jääharjoituksiin osallistunut pelimies näytti, että aiempi salibandyharrastus on hionut pelisilmän kuntoon. Tuntuman parantuessa voidaan Petrolta odottaa jatkossakin hienoja suorituksia.  

Myös Pyry Suvela onnistui ensimmäisessä turnauksessaan maalilla upeasti. Voi hyvin todeta, että maalivahtitilanteemme on tällä hetkellä erinomainen.

Paljon hyvää

Turnaus ja pre-seasonilla tahkotut ison kentän harkkaottelut osoittavat, että kotkista on tuloksentekijöiksi tulevallakin kaudella. Viisikkopelaaminen vaatii luonnollisesti paljon työtä, samoin luistelu, pelinopeuden omaksuminen sekä kestävyys.

Iso kenttä vaatii paljon, mutta myös antaa paljon. Hommassa on erilainen klangi kuin pienen kentän peleissä.  Valmentaja Jari Savolaista vapaasti lainaten, "Kyllä se on ihmisen parasta aikaa, kun ämyreistä roimii Alice Cooperia ja pojat viilettää pitkin peilikirkasta jäätä alkulämmöillä. Pelit on vaan homman sokeri ja suola. Tämä antaa virtaa treenata jälleen kovaa."

Mitäpä tuohon lisäämään. Hienoa sokeria!