Onnekkaampi Fortuna

Julkaistu 24.09.2020
Kisa Eagles


Fortuna kairasi pisteet harjoituspelistä Kangasalla.

Kotkat kohtasivat kotihallissaan Fortunan jo kolmatta kertaa pre-season-harjoitusottelun merkeissä. Ylöjärven turnauksessa kunnon turpakäräjät saanut kotkalauma lähti haastamaan Fortunaa ottelua varten kootulla tasoryhmällä ja ottelusta kehkeytyi ennakko-odotusten mukaisesti hyvä ja tasainen vääntö. Aiemmat kohtaamiset olivat päättyneet Orivedellä 4-4 ja mainitussa Ylöjärven turnauksessa peräti 0-9 Fortunalle.

Molemmilla mahdollisuutensa

Ottelu pelattiin 2 x 25 minuutin pelinä ja ensimmäisessä erässä hitaasti lämmennyt kotkaporukka oli hieman vastustajaansa jäljessä. Fortuna sai vyörytettyä hyökkäyksiä tasaisesti kotkapäätyyn ja välillä maalilla pelannut Petra Huhtakallio oli kunnon pommituksessa. Erityisesti Fortunan Otto Haarala oli tapansa mukaan tekemässä alituiseen pahojaan kotkalauman keskellä.

Fortuna mentyä ottelussa 1-3 -johtoon, alkoi kotkatkin pikkuhiljaa heräilemään peliin. Erinomaisesti muutamassa viime pelissä esiintyneen Miro Kapasen ja Väinö Savolaisen johdolla kotijoukkue alkoi vyöryttämään peliä Fortunan kenttäpäätyyn. Välillä painetta saatiin pidettyä pitkiäkin aikoja vastustajan puolustusalueella ja kotkapuolustajat piti siniviivan hienosti kiinni lyöden painetta takaisin vastustajan kenttäpäätyyn.

Ottelu päättyi lopulta vierailijoille maalein 4-6. Mutta kuten todettua, kotkilla oli myös paikkansa ratkaista ottelu. Muutaman tolppa- ja ylärimalaukauksen ja parin läpiajon paremmalla viimeistelyllä tilanne olisi voinut kääntyä kotijoukkueelle. Toki vastustajallakin oli paikkoja useampaan maaliin.

Tehokkaimpina kotkina häärivät odotetusti mainittu tutkapari Kapanen-Savolainen vastaten kaikista kotijoukkueen maaleista. Onnistumisia tuli silti laajalla rintamalla. Erityismaininta kotijoukkueen toimitsijaryhmälle, joka hoiti homman mallikkaasti.