Vaikea VaPS

Julkaistu 04.10.2020
Kisa Eagles


Valkoisilla vaikea vaihde Vammalassa. Nokkaan tuli maalein 9-4.

Positiiviset alkuun - kotkaryhmän hyökkäytrio Salonen-Kaskelma-Huuhtanen loi kymmenkunta tekopaikkaa, joista olisi tehty hyvänä päivänä kymmenkunta maalia. Trio onnistui tänään kolme kertaa heiluttamaan vastustajan verkkoa ja lisäksi nähtiin komea Joelin rankkari. Sen voi tsekata raportin lopusta.

Myös molemmat maalivahdit, Leo Kaskelma sekä Pyry Suvela täyttivät paikkansa hyvin. Kaskelma tempaisi itse asiassa ottelussa kauden upeimman räpylätorjunnan nollaten vastustajan Verneri Niittymäen läpiajon täysin. Vastustajan valmentajat mainitsivat tästä ottelun jälkeen vielä erikseen.

Puolustuspäässä Vilho Taiponen sekä Hugo Valkeejärvi olivat myös hyvin pelirytmissä mukana, ajoittaista oman maalin edustan pehmeää pelaamista lukuunottamatta. Ville Suopankin pelipaikan muutos kolmannessa erässä hyökkäykseen oli oikea veto valmennukselta ja Ville olikin viimeisellä vartilla yksi joukkueen parhaista pelaajista. 

Liike ei ihan riittänyt ja kompassi oli välillä hukassa

Eilisen pelin jälkeen valmennusjohdon huomion kohteena oli avojään luistelunopeus ja kestävyys. Valitettavasti molempien puute näkyi tänään melko selkeästi edellä mainittua trioa lukuunottamatta. Lisäksi pelipaikkojen pitämisessä oli ajoittain suuria ongelmia. Vastustaja teki yhdeksästä maalista kahdeksan oman puolustusalueen keskiosasta.

Suurin ongelma oman maalin edustan puhtaana pitämisen lisäksi oli hyökkäyksiin lähdöissä. Liike ei yksinkertaisesti riitä tällä hetkellä. Toinen silmiinpistävä ongelma oli pelipaikkojen ja roolien pitäminen, joka ei syystä tai toisesta kaikilta pelaajilta onnistu.

On päivän selvää, että näissä peleissä tulee lunta tuulettimeen, jos puolustaja on ylimpänä kärkenä karvaamassa vastustajan päädyssä tai pyörii päämäärättömästi siellä täällä ympäri kaukaloa. Kun peli hajoaa, se hajoaa.

Taso on kova

Päivän ottelu oli hyvä muistutus siitä, että sarja tulee olemaan kovatasoisia pelejä täynnä. Ilmaisia lounaita ei näissä karkeloissa jaeta. Valmennuksella tuleekin olemaan kipakka pähkinä purtavaksi, kuinka saadaan ryhmien taso sellaiseksi, että saadaan nauttia tasaisista peleistä koko kausi.

Huomenna painetaan kovaa, se on varma.

Vamos!


Joel Kaskelma #92 näyttää, kuinka vastustajan veskari viedään kahville ja laitetaan limppu reppuun.