Hokia sunnuntain täydeltä

Julkaistu 11.10.2020
Kisa Eagles


Kymppikotkat pelasivat tänään pelejä sekä Hervannassa että Orivedellä. Hervannassa sinisen ryhmän vastustajaksi asettautui kivenkova Ilves ja Orivedellä laatikkoon valkoisen vieraaksi luisteli jälleen VaPS Vammalasta - tällä kertaa sinisen peliryhmänsä voimin.

Samanaikaisten pelien, alkavan syysloman ja muiden poissaolojen vuoksi peleihin lähdettiin hieman haastavasta asetelmasta. Onneksi Oriveden porukkaan saatiin apuja 2011-joukkueesta, kun Tomi Tikander ja Lassi Tuominen pääsivät kymppikotkien mukaan. Molemmat pelurit suorituivat pestistään mainiosti ja voidaan toivottaa jatkossakin laatikkoon pelaamaan tarvittaessa. Kiitokset myös valmennuspestiä hoitaneille Teppo Tuomaselle sekä Ville Tikanderille. Kiitokset ansaitsevat luonnollisesti myös erinomaisesti tehtävistään suorituneet toimitsijamme!

Liike olisi lääkettä

Valkoisen peliryhmän liike ei tänään riittänyt ison kentän ottelussa VaPSia vastaan, vaan vastustaja löi taululle tylyt lukemat maalein 1-11. Leevi Tuomaalan, Onni Tuomasen ja Tomi Tikanderin kentällinen sai peliä ajoittain hyvin vastustajan kenttäpäätyyn ja muutamia paikkojakin luotua, pääasiassa peli pyöri kotkien kenttäpäädyssä. Voimasuhteista kertovat maalivahtien torjunnat ottelussa:

  • Kisa-Eagles: Leo Kaskelma 18 (torjuntaprosentti 75%), Pyry Suvela 17 (78%)
  • VaPS: Jare Pihlajamäki 6  (86%), Jonne Ståhl 3 (100%)

Pienen kentän peliformaatti arvelutti etukäteen ainakin allekirjoittanutta paljon. Iltapäivällä huhkittu, peräti tunnin mittainen (3*20min) pienpelitapahtuma oli kuitenkin mielenkiintoinen monellakin tapaa. Molemmissa kenttäpäädyissä nähtiin ajoittain hienoa kamppailupelaamista ja maalivahdit esittivät upeita torjuntoja. Kun lopputulokset laskettiin lopulta yhteen, VaPS oli parempi maalein 37-34. Lopputuloksesta huolimatta pienpeleistä jäi hyvä fiilis ja ottelun jälkeen tehdyn pikagallupin mukaan myös pelaajat tykkäsivät formaatista.

Ilves odotetun kova vastus

Sininen peliryhmä tahkosi tänään puolestaan kaksi ison kentän tapahtumaa Hervannan kallioluolassa. Ensimmäisessä pelissä vastaan asettunut Ilves Boston otti lukujen valossa helpon 10-1 -voiton, mutta sinisillä oli myös paikkansa pelissä. Ottelutapahtumassa jaettiin huomattava määrä jäähyjä, ja ikävä kyllä niitä tuntui tulevan huomattavasti enemmän Eaglesille - osin melko heppoisin perustein.

Valmentaja Jari Savolaisen mukaan ottelun tempo oli hurja, ja jo aiemmin esille nostettu luistelu- ja vauhtikestävyyden hienoinen puute näkyi myös tässä pelissä - vastustaja oli edellä. Ilveksen kiekollinen viisikkopeli oli myös askeleen verran parempaa. Pieniä marginaaleja. Lopputulosta tärkeämpää onkin havainnot itse pelistä ja siinä suhteessa oppia tuli taas paljon.

Shokkialku

Jos oli kovatempoinen ensimmäinen peli, niin toisen alku oli sitä myös. Tuoreena joukkueena kaukaloon luistellut Ilves San Jose tarjoili hieman mentaalienergiaansa etsivälle kotkalaumalle kylmän suihkun siirtyen 4 minuutin pelin jälkeen jo 4-0 -johtoon. Ensimmäinen erä vieraille peräti 7-0.

Toiseen ja kolmanteen erään suivaantuneena luistellut kotkaryhmä alkoi kuroa maali maalilta eroa umpeen ja ottelun voimasuhteet tasaantuivat. Ihan loppuun saakka kiri ei riittänyt ja summerin soidessa tulostaululla oli Ilveksen voittolukemat 9-5. Hienoa työmoraalia kotkilta vaikeasta alusta huolimatta! Pelin tsemppareina palkittiin pakin tontilla erinomaisesti vääntänyt Taneli Taylor sekä varman peruspelin pelannut Vilho Taiponen.

Maalivahdeista

Yksi merkittävä huomio viikonlopun ja alkukauden peleistä on se, että joukkueemme maalivahtitilanne näyttää todella hyvältä. Tänään Hervannassa huhkinutta Topi Oksasta kohti ammuttiin kahdessa pelissä peräti 111 kertaa, joista Oksanen torjui 92 kertaa (torjuntaprosentti 83%).

Valkoisten tapahtumassa pelanneiden Suvelan ja Kaskelman torjuntaprosentit lähentelivät myös kahdeksaakymmentä (lukemaan ei ole laskettu pienpelejä, joissa tulee helposti peliä kohti 100 laukausta / maalivahti).

Kahdeksankympin torjuntaprosenttia voi pitää erinomaisena ottaen huomioon laukausten määrän ja sen, että useimmat maaleista tehdään näissä peleissä ns. karakiekoista, joissa maalivahdilla on usein vähän saumaa. Hyvällä syyllä voidaankin todeta, että veskarit ovat iskussa!

Joukkueelle lisää liikettä,  hyppysellinen kiekollista uskallusta ja ripaus röyhkeyttä tekemiseen, niin tulosta tulee. Kiitokset viikonlopusta ja hyvää syyslomaa! Treenit normaalisti taas huomenna.

Vamos!