Viikonlopun väännöt

Julkaistu 25.10.2020
Kisa Eagles


Kymppikotkien sarja jatkui vieraspelien merkeissä. Lauantaina kohdattiin HPK Hämeenlinnassa ja sunnuntaina jatkettiin pelejä Tapparaa vastaan Hervannassa.

Lauantain pienpelitapahtuma Hakiolla kääntyi kotkien osalta maalintekoharjoitukseksi. Vastaan asettunut kotijoukkue jäi liikkuvan kotkaryhmän jalkoihin ensipotkusta lähtien. Peli-iloittelu päättyi loppujen lopuksi kotkien yli viidenkymmenen maalin voittoon.

Jos unohdetaan pienpeliformaatin välillä räikeiksi repeävät lopputulokset, voi pelimuodossa nähdä paljon hyvääkin. Pelaajat tuntuvat tykkäävän myös näistä peleistä - tilanteita tulee kaikille, peli on liikkuvaa ja intensiteetti pysyy hyvin yllä.

Hervannasta kirvelevä tappio

Jos lauantaina päästiin helpolla, oli sunnuntaina odotusten mukaisesti toinen ääni kellossa. Ison kentän peli ja vastassa kivenkova Tappara. Kotkien kopissa olikin aistittavissa pientä jännitystä ennen peliä. Valmentajat saivat kuitenkin valmisteltua kentälle hyvällä peli-ilmeellä esiintyneen kotkalaivueen.

Peli oli tasainen alusta lähtien. Tappara hallitsi ensimmäisessä erässä hieman pelitapahtumia ja vyörytti ensimmäisen viisiminuuttisen aikana peliä kotkapäätyyn. Topi Oksanen pelasi kuitenkin varmasti ja torjui varsinaisen maalintekosektorin sivuilta tulleet laukaukset helposti.

Sitten kävi kuten usein kiekkopeleissä käy - kesken vastustajan painostuksen kotkat iskivät vastaan. Miro Kapasen ja Luukas Poikolaisen onnistumisten myötä kotkat siirtyivät hetkessä kahden maalin johtoon ja innokkaimmatkin Tappara-fanit hiljenivät hetkeksi. Miron maalin esityön teki tänään vasemman laitahyökkääjän tonttia urakoinut Anton Kapanen. Poikolaisen osuman syöttöpisteet kirjattiin puolestaan Joel Kaskelmalle sekä Väinö Savolaiselle

Tappara hiipi kuitenkin tasoihin vielä ensimmäisessä erässä Hugo Hartmanin ja Veeti Korkiamäen osumilla. Ottelu jatkui tämänkin jälkeen tasaisissa merkeissä - Tappara laukoi enemmän, mutta kotkat pääsivät myös muutamaan otteeseen mainioille maalintekopaikoille. 

Toinen erä tasattiin tuloksellisesti 0-0 ja kolmattakin ehdittiin vääntämään maaleitta aikaan 41.16 saakka, jolloin kotijoukkueen Jami Jokinen iski Tapparan voittomaaliksi jääneen kolmannen osuman.

Paljon hyvää

Kotkien valmennusjohto näki pelissä paljon hyvää lopputuloksesta huolimatta. Valmentaja Jari Savolainen analysoi ottelua näin: ”Tappara-peli oli joukkueelta hyvä. Kamppailtiin vahvasti ja pidettiin oman alueen puolustuspelaamisessa hyvin omia pelipaikkoja ja pystyttiin siten sulkemaan paras maalintekosektori. Kokonaisuutena oltiin lähes tasavahvoja kovaa vastustajaa vastaan ja heikoilla hetkillä molemmat moket oli timanttia.”

”Syöttöpelaaminen, pelin avaaminen ja hyökkääminen viisikkona isossa kaukalossa vaativat vielä paljon treeniä”, jatkoi Savolainen.

Kaiken kaikkiaan viikonlopusta jäi todella positiivinen fiilis. Kymppikotkien tekemisen fokus oli kohdillaan ja ylimääräinen häslääminen poissa.

Tulevalla viikolla treenataan taas kolmesti, maanantai ja tiistai kotihallissa ja keskiviikkoiltana pitkän kaavan mukaan Orivedellä. Viikonloppuna jatketaan pelien merkeissä niin ikään kotiluolassa.